UNDERTAKERS CIRCUS
Festsalen.

2023 var et jubileumsår for Undertakers Circus. Da var det utrolige 50 år siden bandets ikoniske album «Ragnarock» ble gitt ut. Det har blitt markert på flere måter, blant annet med jubileumskonserter, nyutgivelse av album og innspilling av ny musikk. I 2024 kommer også boka om Undertakers Circus.

Lillestrømbandet Undertakers Circus ble startet på slutten av 60-tallet. De var et av de første norske rockebandene som sang på norsk, og de ble kjent for sine tekster med politisk brodd. Musikken er en blanding av prog, soul og rock, og varemerket har i alle år vært den store blåserrekka. Bandets debutalbum fra 1973, Ragnarock, blir i dag betegnet som et kult-album i norsk musikkhistorie. Det er nå 50 år siden det kom ut, og dette har blitt markert.

12-mannsbandet gjør noen utvalgte konserter hvert år, og blant dem er konserten på Lillehammer 8. juni 2024. 50 år etter utgivelsen av Ragnarock stiller bandet fortsatt med flere av originalmedlemmene, blant annet de tre sangerne. Blant dem er Thor Greni, som har drevet bandet i alle år. Mange vil kjenne igjen navnet hans. Ja, han er faren til BigBangs frontmann Øystein Greni. Noen medlemmer har kommet til de seinere årene, blant dem meritterte Morten Wentzel (Geir Wentzel Band), Espen Liland (Notodden Bluesband/Linda Kvam Band), Rune Endal (Vidar Busk/Vazelina) og Audun Os (Contenders/Sandvika Storband).

 I 2016 kom en nyutgivelse av "Ragnarock" på vinyl, en utgivelse som til og med fikk rosende omtale i det engelske musikkmagasinet MOJO. "Ragnarock" er også nyutgitt på CD i Christer Falcks prosjekt "Norske albumklassikere".

Aftenpostens anmelder skrev det så treffende ved utgivelsen av ”Ragnarock” på CD i 2004:

- Dette er progrock med soul i kantene.

Er du opptatt av norsk musikkhistorie og liker prog- og soulmusikk, er Undertakers Circus et band du absolutt bør få med deg!  

Bandet består av Thor Sigbjørn Greni (vokal), Stein Gudmundsen (vokal), Ketil Gulbrandsen (vokal), Espen Liland (gitar,) Morten Wentzel (keyboards), Rune Endal (bass), Frode Kildahl (trommer), Kjell Kristoffersen (trompet), Kim Koffeld (trompet), Audun Os (sax og fløyte), Lena M. Petterson (trombone og kor), Elena Khimich (kor).

Billetter finner du her.