Sinikka Langeland

Sinikka Langeland fra Finnskogen åpner årets Dølajazz med en fantastisk oppskrift bestående av det eksotiske finske instrumentet kantele, egne tonesettinger av Jon Fosses poesi, samt et suverent band med Mathias Eick, Bendik Hofseth, Svante Henryson og Markku Ounaskari.

Langeland debuterte med albumet «Langt innpå skoga» i 1994, et album som banet vei for nye og dypt personlige tolkinger av folkemusikken fra Finnskogen. I 2007 slapp hun «Starflowers» på ECM, det legendariske tyske plateselskapet som har gjort Jan Garbarek, Keith Jarrett og hundrevis av andre jazzmusikere kjente for et større publikum. I dag er hun selv en internasjonalt anerkjent artist, sanger og kantelespiller som trygt leder sitt band bestående av noen av Skandinavias fineste instrumentalister.

Sinikka har en tydelig interesse for naturmystikk og i Jon Fosses dikt finner hun en klangbunn som resonerer. Musikken er folketonebasert men hun ønsker også å sette det tidløse aspektet i Fosses dikt inn i vår tid med musikere som bidrar med et moderne uttrykk.

Vi gleder oss til en stemningsfull stund i Banken med kombinasjonen av vakre melodier og Nobelprisvinnende lyrikk.

Besetning: Sinikka Langeland, vokal og kantele; Mathias Eick, trompet; Bendik Hofseth, sax; Svante Henryson, bass; Markku Ounaskari, trommer og perkusjon; Pål Terje Antonsen, lyd.

Billett kr. 410, - pluss avgift.

Billetter finner du her.