Sangfestival i Lillehammer 23 sept - 25 sept

Kjøp billett her

 

Sted:Kulturhuset Banken er basen for kurs og workshops, i tillegg til mest mulig synlighet rundt om i byen. Det blir også diverse konserter med sangere og kor denne helgen, men billetter til disse kjøpes separat. Konsertscener som blir tatt i bruk er:  Festsalen, Cafeen i kulturhuset Banken, Lillehammer kirke, Sigrid Undsets Plass, Helsehuset, Biblioteket, Kunstmuseet, Create og Verdensscenen.

Evt også pop-up konserter på diverse barer, cafeer, parkeringshus og liknende.

Arrangør:

Lillehammer Syngende Kommune v/ Iva Thorarinsdottir

Målgruppe:

Sangere og sangglade, ikke minst ungdom, studenter og unge voksne som ikke ellers har mulighet til å forplikte seg til et fast kor.

Pris:  

250 kr for voksne, 150 kr for unge for festivalpass som gir adgang til kurs og workshops. Pris inkluderer ikke konsertene med f. eks Pitsj og No.4. Disse kan kjøpes separat her: 

No4   Pitsj

Formålet med festivalen:

Å være en sangfestival åpen for alle som vil, til en pris som helst ikke er til hinder for noen.

Å supplere eksisterende sangtilbud i håp om å treffe dem som ikke har funnet et sangmiljø de føler seg hjemme i.

Å vise fram bredden av det som skjer innen sangmiljøet i Lillehammer og inspirere til ytterligere aktivitet og samarbeid.

Å gi sangerne muligheten til å være en del av et musikkfellesskap, der det er trygt å komme alene, og at fellesskapet oppstår i et samvær gjennom musikk.

 

Program

Fredag:

1700-1900: Kick-off for Regionalt Ungdomskor i Innlandet, åpent for alle ungdommer

v/ Ung i kor og Liv Astrid Dahl. Mer info:

1800-1930: Åpning av sangfestivalen i Kafe Banken. Foredrag, korpub og quiz.

v/Thea K. Eriksen, Edin Johann Høier og Iva Thorarinsdottir

1930-2100: Konsert med No. 4  (NOK200 for ungdom -25år, NOK400 for voksne)

Billetter selges her

Lørdag:

1100:   Jakob Lund Paulsen leder allsang på Sigrid Undsets Plass

12.00-16.00 Workshops i kulturhuset banken, deltagerne kan velge mellom:

Anja Skybakkmoen: Improvisasjon og stemmeutforskning

Anine Kruse: Din plass i koret

Jostein Hasselgård: Sirkelsang

Jakob Lund Paulsen: Gospelsang

(Instruktør kommer): Complete Vocal Techniqe.

 

1700-1830: Notelyst: Et praktisk og stemmebasert kurs i gehør og teori med Liv Astrid Dahl. Notelyst har som mål å gi dirigenter og korsangere noen verktøy for å knekke note-koden sammen på en enkel og leken måte. Notelyst ønsker å presentere metoder og verktøy som tar utgangspunkt i koristenes musikalitet og erfaring. Se: https://www.notelyst.no/

2000:   Konsert med Pitsj i festsalen, billetter selges her
 

2100: Åpen scene i Kafe Banken

 

Søndag:

1000-1300: Anine Kruse: Kurs grunnleggende korledelse, rytmisk kor:

Tar utgangspunkt i en enkel sang du kan fra før, og jobber med hvordan du gjennom foresynging, herming, kroppsspråk og gestikk kan lære bort en sang til koret på en effektiv måte, uten å bruke noter og tekst. 

1400-1600: Jostein Hasselgård Sirkelsang i Festsalen

 

Kurs og kursholdere:

 

Liv Astrid Dahl har bred erfaring som musiker og jobber som kordirigent ved Musikkskolen og underviser i hørelære ved Høyskolen Barratt Due. Hun er også kormester i Ringsakeroperaen, opptrer ofte som solist og er dirigent for Kammerkoret. Hun har kandidatutdannelse i kordireksjon fra Norges Musikkhøgskole og bachelorutdannelse i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Høsten 2019 fullførte hun mastergraden sin i hørelære ved Universitetet i Tromsø.

Notelyst: har som mål å gi dirigenter og korsangere noen verktøy for å knekke note-koden sammen på en enkel og leken måte. Har du kanskje lang fartstid som sanger og noteleser, men mangler en dypere teoretisk forståelse for musikkspråket? Notelyst ønsker å presentere metoder og verktøy som tar utgangspunkt i koristenes musikalitet og erfaring. Det er tenkt at korister og dirigenter tar med seg materialet til sin egen praksis og skaper læring sammen.

Jostein Hasselgård (f. 1979) fullførte sitt studie ved jazzlinja på NMH i 2006. Samme år gav han ut soloalbumet «A few words».
Han synger i vokalgruppa PUST som har gitt ut 5 album, vært nominert til Spellemannsprisen og har hatt en rekke turneer i inn- og utland. Jostein har vært med på større produksjoner som Julemorgen, Beat for Beat og Eurovision. Han er en allsidig artist og har bakgrunn både som musiker, korleder, seminarholder, sanglærer, pianist, arrangør og komponist.

Sirkelsang: Vi skal lære flerstemte sanger på øret. Vi står i sirkel og synger sanger. Vi jobber med også med sirkulære/ostinatbaserte motiver som settes sammen til flerstemte og flerrytmiske grooves. Vi bruker stemmen, kroppen, armer og bein og øret, men ikke noter! Dette er en utrolig god måte å lære bort musikk på og det appellerer til gehøret til koristene på en unik måte. Avanserte rytmer og uttrykk lekes inn og er til stor glede for korister i alle aldere.

Jakob Lund Paulsen: er pianist, kordirigent og komponist og har i mange år jobbet som musiker for ulike artister i inn- og utland, blant andre Bruce Guthro (CA), Lewi Bergrud, Knut Anders Sørum, Helene Bøksle og Hanne Sørvaag. Jakob startet i 1996 Aabenraa Gospelkor i hjembyen i Danmark, i 2000 Gospelkoret Amazing i Brumunddal og i 2013 Fåberg Gospelkor som han fortsatt leder i tillegg til Lillehammerkoret, Mjøsikale.

Når Jakob ikke dirigerer egne kor akkompagnerer han på andre workshops og konserter rundt om, blant annet med Gospelkoret KEFAS(DK) på deres turneer.

Gospelsang: På kurset skal du få en god opplevelse av hva det vil si å synge gospel. Det blir særlig fokus på energi, rytme, klang og fellesskap. Gospel er ikke bare musikk, det er en uttrykksform – et språk, som jeg håper du får en liten smak av på dette kurset. Jeg ser frem til å groove, synge, klappe og le sammen med deg!

Anine Kruse Skatrud (f. 1977) har over 25 års erfaring som både frilans musiker, som dirigent for diverse kor og ensembler og som lærer, sangpedagog og arrangør. Hun er sanger i vokalgruppen Pitsj, og turnerer for Den kulturelle skolesekken. Anine holder mye kurs i direksjon, stemmebruk, rytmisk musikk og improvisasjon i kor, mindre ensembler og vokalgrupper. Hennes fagfelt spenner fra klassisk og nyere musikk og over i jazz-, vise- pop-sjangeren.

Din plass i koret: Når vi synger i kor, får vi ofte høre at hver og én sanger er viktig, og må ta ansvar, kunne stemmen sin og synge ut. Samtidig får vi høre at vi må blande inn i resten av stemmegruppen, og ikke stikke oss frem. Hvordan finner vi denne balansen mellom å gi og ta, mellom å ta ansvar og følge de andre? Samtidig som vi skal følge dirigenten?

På denne workshopen er vi ute på gulvet, synger, jobber sammen i gruppe, og bytter på å lede og følge. Vi jobber med å ta kollektivt ansvar både når det gjelder tempo, intonasjon, tekst og dynamikk.

Anja Eline Skybakmoen (f. 1984) er utdannet sanger i jazz- og improvisasjonsmusikk fra Norges musikkhøgskole. Hun har i en årrekke sunget i vokalgruppen Pitsj, komponert og gitt ut egen musikk, samt medvirket i mange musikalske prosjekter i ulike sjangre. Anja har bred erfaring som kor- og sangpedagog og holder jevnlig workshops for kor og vokalensembler. I tillegg til å være frilans sanger er hun også musikalsk ansvarlig i Fargespill Oslo. 

Improvisasjon og stemmeutforsking: På denne workshopen vil deltakerne få eksperimentere med klang, rytmer og harmonier. 

Gjennom morsomme improvisasjonsøvelser, sanger og stemmeleker skal vi, individuelt og i fellesskap, utforske hva stemmen rommer. Sammen skal vi forsøke å lage musikk litt utenom de vante korarrangementene eller sangene med vers og refreng. 

 

Complete Vokal Techniqe: Mer info kommer.