På omveien hjem
av Vilde Kamfjord.

Vinde tar toget helt alene for aller første gang. Hun er på vei til Lillehammer på bursdagen til lillesøsteren sin. Vinde og bestevennen Ronald (han går faktisk på Hammartun!) skal spille blokkfløyte for henne. Vinde har til og med tatt med bunaden og Ronald skal ha superheltdrakt på.

Tilfeldigvis havner hun ved siden av Britt. Siden Vinde ikke er redd for å prate med fremmede – hvordan skal man ellers bli kjent med noen nye? – så begynner de å snakke sammen. Ganske mye snakker de sammen, de blir rett og slett skikkelig godt kjent. Det dukker opp både minner og bilder fra fortiden, og det viser seg at Vinde har opplevd noe som var veldig vanskelig og uforståelig. Heldigvis har hun møtt Britt.

Mellom Britt og Vinde oppstår en helt egen fortrolighet, en sånn som kanskje bare kan oppstå på et tog, når man har truffet en fremmed venn og ikke skal noe annet enn å komme frem.

Forestillingen har turnert i Viken, Oslo, Agder, Vestfold og Telemark siden 2021, og har spilt 155 ganger for til sammen 13 348 publikummere! I januar skal sceneversjonen av På omveien hjem takke for seg, og Lillehammer blir aller siste stopp.

Det er i grunnen akkurat som på toget: «The next station is Lillehammer. This is the final stop.»

PÅ SCENEN - Hanne Gjerstad Henrichsen og Martha Kjørven
BEARBEIDET FOR SCENE - Nils Petter Mørland
REGI - Toril Solvang
SCENOGRAFI - Marcus Olson
LYSDESIGN - Gard Gitlestad
KOMPONIST - Joseph Angyal@
FOTO - Signe Fuglesteg Luksengard

Alder, best fra 9 år til 100 år!
Kun 100 billetter.

Voksne kr. 200,-
Barn Kr. 100,-
Studenter kr. 100,-
Honnør kr. 100,-

Billetter finner du her.
 

Vilde Kamfjords bok "På omveien hjem" er så nær en dramatisk tekst en roman kan komme. Brageteateret har lykkes i å gjøre forestilingen minst like rørende som boka."
Petra J. Helgesen, Periskop.

Facebook.

Omtale.

Trollkrittet

Anmeldelse NRK