FRI Innlandet inviterer dere til en markering i forbindelse med transminnedagen 20 november på Lillehammer.

Trans Awareness er en internasjonal og nasjonal markering som startet i USA for å sette søkelys på de utfordringer transpersoner møter i samfunnet.
FRI Innlandet vil gjør dette til en dag for deling av kunnskap, samt faglig, sosialt og kulturelt innhold. Det vil bli rom for diskusjon og deling av erfaringer.

Transminnedagen markeres hvert år for å minnes alle som har blitt utsatt for transfobisk motivert vold og drap. Måler er å skape oppmerksomhet rundt volden, trakasseringen og diskrimineringen transpersoner opplever både i Norge og resten av verden.

FRI er dypt bekymret over funnene i BUFDISs levekårsundersøkelse blant skeive, fra tidligere i høst. For første gang er transpersoner med som en separat gruppe i undersøkelsen, men ikke-binære som en engen kategori. Vi starter derfor opp noe som vi håper vil bli en fin tradisjon.

Vi åpner dørene slik at så mange som mulig stiller med stand inne på Kulturhuset Banken.

Om dere ønsker, kan det avtales at dere holder en kort appell som passer denne dagen.
 

Program lørdag 20 november

Lillehammer kino
Kl 15:00 Lille Jente (tillatt for alle)

Kulturhuset - Kafe Banken

Kl 17:00 Velkommen - appeller
Kl 18:00 Foredrag: Einar Gelius
Kl 19:00 Foredrag paneldiskusjon med organisasjonen Galz

Dette er en LHBTI organisasjon fra Zimbabwe. To av Fri-Innlandet's medlemmer har jobbet i den organisasjonen. De bor nå og jobber på Lillehammer, Her vil det bli foredrag og paneldiskusjon vi jobber også med å få opp videolink slik, at organisasjonen i Afrika kan delta.

Program søndag 21 november

Søre Ål Kirke
Kl 11:00      Avskjedsgudstjeneste  Einar Gelius
                   Mulig kirkekaffe arrangert av Fri etter messen

Følg med i sosiale medier for programoppdateringer

For påmelding og praktisk informasjon kontakt Torstein i FRI INNLANDET på tlf,: 918 61 945 eller pridarr@fri-innlandet.no