Lillehammer Sangfestival 23.-25. september 2022

Kjøp billett her

 

Sangfestivalen er for deg som liker å synge alene, sammen med andre, ofte eller innimellom, uansett alder. Bli med på kurs, workshops, korpub og konserter! 


Pris: 150 kr for ungdom (til og med 26 år) og 250 kr for voksne. 

Festivalpasset dekker alt av aktiviteter og kurs

OBS: Ved billettkjøp må dere melde dere på en workshop for å sikre plass!

Vær oppmerksom på at workshopene foregår parallelt så dere må velge kun én.

Konsertbilletter til  No4  og  Pitsj kjøpes utenom.

Festivalen arrangeres av Lillehammer syngende kommune v/Iva Thorarinsdottir

For nærmere info, ta kontakt: iva.thorarinsdottir@lillehammer.kommune.no

 

Program

Fredag:


1700-1900: Regionalt Ungdomskor for ungdom i alderen 16-22 år

Ung i kor arrangerer.  Dirigent: Liv Astrid Dahl.

 

1700: Åpning av Lillehammer sangfestival i Kafé Banken

          Introduksjon v/ Iva Thorarinsdottir 

Pustemusikk «breathing cycles» og lydentusiasme v/ Øyvind Blikstad

Å finne sin egen stemme v/ Thea K. Eriksen

 

1830: Korpub v/ Thea K. Eriksen og Edin Johann Høier i Kafé Banken

1930: Konsert med No. 4 i Festsalen (Billetter kjøpes separat)

2100: Åpen scene i Kafé Banken

 

Lørdag:

1100: Jakob Lund Paulsen leder allsang på Sigrid Undsets Plass


12.00-16.00 Workshops i Kulturhuset Banken

(Deltagere kan kun velge seg ut 1 workshop hver).

 

Anja Skybakkmoen: Improvisasjon og stemmeutforskning

Anine Kruse: Din plass i koret

Jakob Lund Paulsen: Gospelsang

Camilla Granlien: Min Folkesang

Guro von Germeten: Complete Vocal Techniqe

Mer info om kurs og kursholdere lenger ned på siden

 

1700-1830: Kurs i Notelyst med Liv Astrid Dahl

2000: Konsert med Pitsj i Festsalen

2100: Åpen scene i cafeen

 

Søndag:

1000-1300: Grunnleggende korledelse - rytmisk kor m/ Anine Kruse

1400-1600: Fellessang for alle deltagere i Festsalen

 

 

Kurs og kursholdere

Liv Astrid Dahl har bred erfaring som musiker og jobber som kordirigent ved Musikkskolen og underviser i hørelære ved Høyskolen Barratt Due. Hun er også kormester i Ringsakeroperaen, opptrer ofte som solist og er dirigent for Kammerkoret. Hun har kandidatutdannelse i kordireksjon fra Norges Musikkhøgskole og bachelorutdannelse i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Høsten 2019 fullførte hun mastergraden sin i hørelære ved Universitetet i Tromsø.

Notelyst (lørdag 1700-1830): har som mål å gi dirigenter og korsangere verktøy for å knekke note-koden sammen på en enkel og leken måte. Har du kanskje lang fartstid som sanger og noteleser, men mangler en dypere teoretisk forståelse for musikkspråket? Notelyst ønsker å presentere metoder og verktøy som tar utgangspunkt i koristenes musikalitet og erfaring

Guro von Germeten er Authorized Complete Vocal Technique Teacher, men også kjent som "hun med det lille røde trekkspillet" og et fyrrigt låtunivers av lidenskapelige ballader,      skitne sjømannsviser og ville cabarettakter. Hun har spilt Les Miserablès på Folketeateret, sunget viser med Jørn Simen Øverli, julesanger med Frode Alnæs, spilt trekkspill for CC Cowboys, og synger for tiden i Tom Waits-hyllest bandet Heartattack and Vine med Hilde Louise Asbjørnsen. Guro har mottatt blant annet Prøysens kunststipend og Statens kunstnerstipend som populærkomponist og skriver for tiden doktorgrad i musikk på Norges Musikkhøyskole om stemme og sang i musikalbransjen under tittelen "The Omnivorous Voice," den altetende stemmen.

Introduksjons-workshop i Complete Vocal Technique  (CVT)
Har du lyst til å bruke stemmen din akkurat som du vil uten å bli hes og sliten? Ønsker du å utvikle deg som sanger? Vil du vite om de beste teknikkene fra nyere stemmeforskning? Har du lyst til å leke med alle mulighetene som bor i nettopp din stemme? Eller vil du rett og slett bare synge mer og føle deg sikker når du gjør det? Da er dette kurset for deg! Complete Vocal Technique er banebrytende og innovativ. Den er med sitt nyskapende tilskudd til sangteknikk særdeles effektiv for alle som er interessert i å jobbe med stemmen – profesjonelle som nybegynnere. Kurset er en innføring i teknikken og inneholder både praktisk vokal anatomi og muligheten til å prøve ut vokale ting du alltid har hatt lyst til å gjøre - men kanskje du ikke vet hvor du skal begynne

Camilla Granlien er utdannet folkesanger med en master i tradisjonskunst fra Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har jobbet som frilans sanger i snart 20 år med mange konserter i regi av bl.a. Den kulturelle skolesekken, barnehagekonserter, Spaserstokk-konserter og ulike festivaler. I tillegg holder hun konserter med band og prosjekter og liker godt å bruke folkesangen i møte med andre sjangre og musikere. Camilla har Granlien undervist bl.a. ved folkemusikklinja på Vinstra Vidaregåande Skule og Ole Bull akademiet.

Min folkesang: I kurset skal du få lære deg sanger hentet fra folkesangtradisjonen i Innlandet. Vi skal lytte og herme og finne vår folkesang-stemme. Hva er en krull? Hvordan finner vi klangen? Hva er typisk for folkesangen, eller kvedaren? Hvordan tenker vi rundt det å formidle dette stoffet? Camilla vil lære bort sanger du kan ta med deg videre og bruke i lystige lag, for barn og for voksne.

Jakob Lund Paulsen: er pianist, kordirigent og komponist og har i mange år jobbet som musiker for ulike artister i inn- og utland, blant andre Bruce Guthro (CA), Lewi Bergrud, Knut Anders Sørum, Helene Bøksle og Hanne Sørvaag. Jakob startet i 1996 Aabenraa Gospelkor i hjembyen i Danmark, i 2000 Gospelkoret Amazing i Brumunddal og i 2013 Fåberg Gospelkor som han fortsatt leder i tillegg til Lillehammerkoret, Mjøsikale.

Når Jakob ikke dirigerer egne kor akkompagnerer han på andre workshops og konserter rundt om, blant annet med Gospelkoret KEFAS(DK) på deres turneer.

Gospelsang: På kurset skal du få en god opplevelse av hva det vil si å synge gospel. Det blir særlig fokus på energi, rytme, klang og fellesskap. Gospel er ikke bare musikk, det er en uttrykksform – et språk, som jeg håper du får en liten smak av på dette kurset. Jeg ser frem til å groove, synge, klappe og le sammen med deg!

Anja Eline Skybakmoen (f. 1984)
er utdannet sanger i jazz- og improvisasjonsmusikk fra Norges musikkhøgskole. Hun har i en årrekke sunget i vokalgruppen Pitsj, komponert og gitt ut egen musikk, samt medvirket i mange musikalske prosjekter i ulike sjangre. Anja har bred erfaring som kor- og sangpedagog og holder jevnlig workshops for kor og vokalensembler. I tillegg til å være frilans sanger er hun også musikalsk ansvarlig i Fargespill Oslo.

Improvisasjon og stemmeutforsking: På denne workshopen vil deltakerne få eksperimentere med klang, rytmer og harmonier. 

Gjennom morsomme improvisasjonsøvelser, sanger og stemmeleker skal vi, individuelt og i fellesskap, utforske hva stemmen rommer. Sammen skal vi forsøke å lage musikk litt utenom de vante korarrangementene eller sangene med vers og refreng. 

Anine Kruse Skatrud (f. 1977) har over 25 års erfaring som både frilans musiker, som dirigent for diverse kor og ensembler og som lærer, sangpedagog og arrangør. Hun er sanger i vokalgruppen Pitsj, og turnerer for Den kulturelle skolesekken.
Anine holder mye kurs i direksjon, stemmebruk, rytmisk musikk og improvisasjon i kor, mindre ensembler og vokalgrupper. Hennes fagfelt spenner fra klassisk og nyere musikk og over i jazz-, vise- pop-sjangeren.

Din plass i koret: Når vi synger i kor, får vi ofte høre at hver og én sanger er viktig, og må ta ansvar, kunne stemmen sin og synge ut. Samtidig får vi høre at vi må blande inn i resten av stemmegruppen, og ikke stikke oss frem. Hvordan finner vi denne balansen mellom å gi og ta, mellom å ta ansvar og følge de andre? Samtidig som vi skal følge dirigenten?

På denne workshopen er vi ute på gulvet, synger, jobber sammen i gruppe, og bytter på å lede og følge. Vi jobber med å ta kollektivt ansvar både når det gjelder tempo, intonasjon, tekst og dynamikk.

Oppdatert informasjon om tid og sted for konserter og andre begivenheter som finner seg sted i byen denne helgen er å finne på vårt facebookarrangement: lillehammer sangfestival