KAROLINE AMB M/BAND
Banken utescene.
 

Vi lar Karoline Amb selv fortelle: - Jeg driver med musikk fordi det er et språk jeg syns jeg forstår og har mulighet til å uttrykke meg på. Den første plata mi kom i 2007: Skumringsøyeblikket - Produsent Henning Ramseth i Space Valley Records, SVR. Da var jeg 21 år gammel. Samboer’n var på turné i Europa og jeg satt hjemme i kjelleren i 6 uker og laget plate. 

Den neste kom i 2009 og var musikk jeg laget til en moteforestilling på Skibladnerbrygga på Hamar for over 1.000 mennesker i august det året. Motearrangementet Hybridica ble releasekonserten og er også tittelen på plata (SVR) – denne er relativt eksperimentell, og det var hele moteforestillingen også. Jeg var uredd og hadde flaks!

I 2011 gav jeg ut en EP med tittelen Omerta (SVR), som er et soloprosjekt med mitt alterego – Constanze .  Constanze er det prosjektet som har færrest tilhørere, men som er morsomst for meg selv. Her eksperimenterer jeg i en sjanger jeg liker å kalle prog-pop, og har laget et univers rundt denne dama Constanze, som er spennende for spesielt interesserte.

Kvass ble gitt ut i 2014 (SVR), og er et knippe dikt av Alf Prøysen som jeg har tonesatt. Det er også med et par av mine egne tekster, og denne plata fås kjøpt i Hamar teater. Kommersielt sett har dette vært den mest vellykkede utgivelsen, og flere av låtene derfra er fortsatt på repertoarlista.

Oktober 2017: Skinnlaus! Dette er norske tekster og melodier av meg, spilt inn i Dakkota Studio på Hamar, hos Ørnulv Bruun Snortheim. Låtene er i visespopsjangeren med et organisk og elektronisk miks-lydbilde. Kan bestilles her!

September 2020: Nå! Dette er min hittil siste plate, med produsenter Eivind Strømstad, Jonas Høgset og Ørnulv Bruun Snortheim. Denne er også på norsk, med unntak av en låt, Finally, som er på engelsk. 

- Jeg er oppvokst på en produksjonsgård i Ringsaker kommune, Hedmark fylke, og eldst i en søskenflokk på 4. På skolen tok jeg en bachelor i musikkvitenskap, master i didaktikk, etterutdanning som kommunikasjonsrådgiver, men trives altså best på scena. 

Mine fritidsinteresser er å gå på kulturarrangementer, lære nye ting, spise god mat, og reise på tur! Meg som utøver i kultur: Jeg er først og fremst opptatt av kontraster med driv, og er tydelig og uredd.

Nå bor jeg på Hamar etter tre år i Tromsø, men jobber over hele landet.

Billetter finner du her.