FNs tiår for sunn alderdom – 2021 - 2030
Målene for eldredagen og tiåret for sunn aldring er bl.a. å:
Rette oppmerksomhet mot eldre menneskers behov når det kommer til helse og hvordan eldre tar vare på egen helse og livskvalitet.
Forsøke å minske ulikhetene mellom helsen til de eldre, slik at alle eldre kan oppleve god helse og livskvalitet.
Det skal være trygt å bli gammel i Lillehammer.
Den internasjonale eldredagen og senioruka har vært markert og arrangert av Lillehammer kommune gjennom en årrekke.Programmet i senioruka 2022 vil som tidligere variere med en blanding av aktuelle temaer, helse og omsorgssektoren i dialog med befolkningen, kulturelle innslag, og sosialt samvær.

En viktig målsetting for senioruka er å rette fokus på kommunens innsats og utfordringer når det gjelder tjenestetilbud og tiltak for eldre generelt - med et særlig blikk mot sektor for helse og omsorg, og de som trenger det mest.
Og gi et innblikk i noen av de kulturelle og sosiale aktiviteter som foregår i kommunen til glede og nytte for eldre, ved at ulike organisasjoner, lag og foreninger presenterer seg, og noen av sine aktiviteter.

 

Planlegging og tilrettelegging av senioruka 2022 skjer i et samarbeid med og mellom mange aktører som vil presentere hva de gjennom hele året tilbyr av aktiviteter og kulturtilbud. Et ferdig program vil foreligge i løpet av august, men etter hvert som de ulike arrangement blir inntatt i programmet legges det ut informasjon på hjemmesiden til Kulturhuset Banken,så følg med!

Her kommer en oversikt over noen av våre samarbeidspartnere, og hva de vil bidra med i senioruken pr. juli 2022.


Lillehammer kommune Helse -og omsorg.
Mandag 3. oktober åpnes Senioruka ved at kommunens innbyggere blir invitert til et møte/dialogmøte med leder av helse og velferdsutvalget og leder av helse og velferdssektoren som innledere under temaet: Dagens tiltak og framtidige utfordringer innen kommunens helse- og omsorgstjenester. Arrangementet vil foregå i Festsalen i Kulturhuset Banken

Utover i senioruka er det planlagt å invitere til møter der spesielle tjenestetilbud blir presentert. Her nevnes tiltak for demente og deres pårørende og, aktivitet og kulturtilbud for eldre.

Lillehammer Frivilligsentral
Lillehammer Frivilligsentral jobber i disse dager med planlegging og gjennomføring av et foredrag om: Fremtidsfullmakt.

Fremtidsfullmakt er i norsk privatrett et alternativ til vanlig vergemål. Ved å opprette en fremtidsfullmakt kan en person bestemme hvem som skal ivareta hans/hennes interesser dersom han/hun i fremtiden skulle bli ute av stand til å gjøre dette selv.

Frisklivssentralen Gausdal, Øyer og Lillehammer
Frisklivssentralen Gausdal, Øyer og Lillehammer har tilholdssted på Jorekstad Fritidsbad. Onsdag 5. oktober kl. 13:00 invitere de til en treningsøkt og et foredrag med tema "Hvordan trene når man blir eldre"?

Kl. 13:00 til 14:00 Treningsøkt utendørs med fokus på styrketrening, balanse og bevegelighet.
Kl. 14:15 til 15:15 Sosialt treff med foredrag av Stine Thallaug Dalane fra Frisklivssentralen med tema Eldre og trening. Det blir servert kaffe og noe å bite ti'.

Påmelding til Frisklivsentralen på telefon 954 76 164, innen mandag 3. oktober.

Meierigården
Hva er viktig for deg? Hva fyller livet ditt med innhold? Hva om det skulle skje noe som gjør at du mister litt taket i livet du gjerne vil leve? Hva skal til for at det fortsatt kan være mulig å være delaktig, til tross for redusert helse?
Velkommen til informasjon møte om Meierigården og våre samarbeidsprosjekter, onsdag 5. oktober kl 12 og kl 13              

VilMer opplevelser, Televindu og Min Memoria
Gutta på tur
Musikkbasert miljøbehandling.
Måltidsfellesskap.
Frivillighet og avlastning for pårørende.

Lillehammer Bibliotek og Litteraturhus
Lillehammer Bibliotek har sesongstart på fredagsarrangementet, Bok for dagen 7. oktober. Presentasjon, overskrift og innhold kommer etterhvert, så følg med!

Lillehammer Kino
Det blir seniorkino alle dager i uke 40!
Filmene som vil vises er Utvandrerne, Krigsseilerne, Official Competition (Spansk), Olsen Bandens "Siste skrik" og Fersken Lunden.
Billetter kan etter hvert kjøpes på Lillehammer Kino til spesialpris kr. 90, - pr. person.
Mandag vil Seniorkinoen starte kl. 13:00, de øvrige dagene kl. 12:00.

Eldrerådet i Lillehammer kommune
Eldrerådet har i år fått til i samarbeid med musikerne Reidar Stangenes, Jan Andresen og Dag Leonardsen om konserter rundt på kommunens bo -og servicesentrene samt en konsert på Lillehammer helsehus.

Torsdag 6. oktober
Kl. 11:00 Søre Ål bo -og servicesenter
Kl.13:00 Busmoen Bo -og servicesenter
kl. 15:00 Horsters Minde bo -og servicesenter

Fredag 7. oktober
Kl 11:00 Lillehammer helsehus
Kl. 13:00 Gartnerhagen bo -og servicesenter
Kl. 15:00 Skårsetlia bo -og servicesenter.

Lillehammer Kunstmuseum
Lillehammer Kunstmuseum inviterer til kunstpause torsdag 6. oktober kl. 11:30 til kunstpause.
En av museets ansatte, eller en gjest, vil gi et lite innblikk i kunstens verden med utgangspunkt i aktuelle utstillinger og spennende tema.
Gratis inngang med årskort. I kaféen kan du nyte en god lunsj før eller etter kunstpausen.

 Seniornett Lillehammer

Seniornett Lillehammer vil gjerne bidra i Senioruka, og ønsker å bidra med et kåseri om "Trim og trivsel - med data" i Kulturhuset Banken 6. oktober kl. 11:00 til 12.00.

"Er det koselig å gå en tur eller trives du best med godstolen? Eller begge deler? Liker du litt mere utfrodringer til fots, til sykkel eller ski? Hva med hjernetrim? Noen vil kanskje ha litt slikt å prøve seg på? Eller mest underholdning?
Seniornett Lillehammer vil ta deg med på en tur i dataverdnen og vise deg spennende muligheter der. En spasertur langs en vei på forsommeren, men hva heter blomstene? Er det noen fine turer i og omkring Lillehammer? Er skiløypene kjørt opp? Vil du se en godbit bra Brødrene Dal eller Rolf Wesenlund eller høre Arve Tellefsen? Det er også enkelt og lettvint å ha gratis kontakt med familie og venner som kan befinne seg andre steder i landet eller i utlandet.

En mobiltelefon/nettbrett eller en PC gir deg mange muligheter til trim og trivsel, opplevelser og underholdning. Vi vil ta deg med på en digital runde"

Maihaugen

Maihaugen ønsker gjerne besøk av byens eldre i Senioruken!
De holder åpent tirsdag til søndag 11:00 til 16:00.
Det vil være vertskap på plass i Dronning Sonjas barndomshjem, og det vil bli omvisninger i byda eller boligfeltet.
Det er også mulig å legge til et besøk i Norges Olympiske Museum. En felles billett til Maihaugen og OL - museet koster kr. 150,- pr. person.

 Lillehammer Røde kors

 Digital senior - opplev mestring og trygghet i møte med den digitale hverdagen.

 Opplever du

  • digitalt utenforskap?
  • at du står på utsiden av den den digitale hverdagen?
  • at du gjerne vil være en del av den digitale sosiale hverdagen men er usikker på hvordan du kan bli en del av det?
  • at digitaliserte selvbetjeningsløsninger i det offentlige oppleves som utrygt og utestenger deg fra å benytte dem.

Digital Senior er et grunnleggende opplæringstilbud med fokus på digital hverdagskompetanse.

Hver høst og vår arrangeres et kurs over 10 uker i regi av  Lillehammer Røde Kors. Du blir veiledet i trygg praksis, for å bli fortrolig med begrep som internett, brukernavn, passord, nettvett, personvern, bildebruk, apper, e-post og videosamtale. 

Tenker du at Digital Senior - noe for deg- vil du vite mer?

Velkommen til informasjonsmøte, en kort digital reise i dagens utfordringer og muligheter. 
Fredag 11:00 til 13:00 i Kulturhuset Banken.

Du vil også få vite mer om andre tjenester Lillehammer Røde Kors har; som onsdagstreffen, våketjenste, besøkstjeneste og besøksvenn med hund