Bjørnejegerskens bekjennelser

Birgit Bergemoen har fått nok. Hun sier opp jobben som byråkrat, selger villaen og bilen, flytter tilbake til hjembygda. Bak bensinstasjonen reiser hun et tempel for godhet, av kjøttrød stein.

I monologforestillingen som bygger på romanen med samme navn, møter vi Kjersti Elvik som den godt voksne Birgit som tar et oppgjør med sitt liv, 68-generasjonen og drømmen om å felle en bjørn. Saftig og humoristisk deler hun sine livserfaringer og tanker om kvinners seksualitet, sitt ambivalente forhold til menn og sine nederlag som mor.

Berit Hedemans debut som dramatiker en en fandenivolsk og frodig fortelling om begjær, svik og dårlig samvittighet.

Co-produksjon me Den Nasjonale Scene.

Av: Berit Hedemann
Med: Kjersti Elvik
Regi: Victoria Meirik
Scenografi: Kristin Bengtson
 

Mistero Buffo

Gjøgleren har gjennom århundrer blitt elsket av folket, men hatet av myndighetene. Den politiske brodden i deres morsomme fortellinger var ansett som farlig for makthaverne. Vi trenger fortsatt disse nådeløse humoristiske historiene, vi trenger gode fortellere!

I Mistero Buffo står skuespilleren i sentrum og levendegjør et utall karakterer, men kun sin egen kropp og stemme som virkemidler. Terje Strømdahl tolker de middelalderske gjøglermonologene på en måte du aldri har opplevd før! I Teater Innlandets versjon må Gjøgleren på uventet vis gjøre et dypdykk i sitt innerste mørke for å kunne gi dagens samfunn den politiske refs det fortjener, men stadig på energisk ogkomisk gjøglervis.

Historiene er samlet av den italienske teaterlegenden og nobelprisvinneren Dario Fo. Endelig er alle historiene oversatt til norsk, og utvalget som dramatiseres er nøye plukket ut.

Velkommen til en usminket og morsom teateropplevelse!

Salg av forfriskninger i pausen.

Av: Franca Rame og Dario FO
Med: Terje Strømdal
Scenografi: Kristin Bengton

Kostymedesign: Lise Søraune
Lyddesign: Thorleif Silkebækken
Lysdesig: Kåre Nordseth

Billetter på Hoopla.no https://kulturhusetbanken.hoopla.no/sales/1601531473?utm_source=hoopla.no&utm_medium=search

Ordinær kr. 300, -
Scenekort kr. 225, -
Honnør  Kr. 225, -
Student Kr. 225, -
HA-Kort Kr. 225,-
Vennepris Kr. 150, -

Alle priser er inkludert avgift.