Åpningskonsert 2021

Velkommen til DølaJazz 2021 og fire fabelaktige dager med musikk!

Åpningskonserten vil by på et variert program som fanger opp jazzens nyanser og mangfold. Vi får høre prisvinnere, unge fremadstormende lokale utøvere, et nasjonalt ikon, det blir vakkert og det blir gøy!

Fjorårets talentprisvinner Ola Øverby ble også nominert til JazzIntro-prisen i fjor, med trioen Damata. Gitarist Torstein Slåen fra Otta, sammen med heidøl Øverby og bassist Karl Erik Horndalsveen fra Tønsberg, slapp debutalbumet What’s Damata i fjor. En anmelder skrev: «…et godt stykke håndverk, en slående vakker og ydmyk debut som fungerer som utmerket virkelighetsflukt i tillegg til å være et instrumental-prosjekt med personlighet. Ja, også får jeg jo lyst til å dra en tur til Gudbrandsdalen en varm sensommer da.» Klart vi må åpne DølaJazz-ballet med sensommervarme fra Gudbrandsdalen!

Audun Kleive er en legende i nordisk jazz-sammenheng. Buddypris-vinneren fra 2019 fyller 60 år dagen før åpningskonserten, og vi har vært så heldige å kapre ham mellom to turnéer. Til DølaJazz kommer han med et snertent slagverk-oppsett og ikke ordinært trommesett, ikke ulikt det han hadde med til årets MoldeJazz. Lavmælt, lekent, drivende og dynamisk. Det blir 100% improvisert, men etter å ha hørt anmeldelser fra Molde og en eksklusiv konsert på Øykjelykkjesetra, betyr det 20 minutt i himmelen. 

Som festival ønsker DølaJazz å løfte fram og inkludere unge jazzmusikere, og det gjør vi blant annet gjennom UngJazz-seminar, barnehagekonserter, skolekonserter, talentprisen og JazzIncubator. Derfor er det også en glede å ønske Innlandet Ungdomsjazzorkester tilbake til festivalen! Siden sist har de spilt på Kongsberg Jazzfestival. IJO Ung består av unge musikere fra 14 til 18 år fra Innlandet, og musikalsk leder er trombonist Nilas Granseth. Vi heier på framtiden!

Det er mye spennende som ligger i feltet mellom jazz og folkemusikk, ikke minst røttene våre. Det er vanskelig å komme utenom tradisjonsmusikkarven når man tar for seg det nordiske jazzuttrykket. Vi er derfor glade for å få besøk av fiolinist og sanger Aud Ingebjørg «Audi» Barstad! Hun er blant annet kjent som frontfigur i Elverumsbandet Katthult, og er en sanger som ble nevnt av flere – med begeistring og superlativer – da vi lette etter utøvere til årets åpningskonsert. Med seg har hun programrådets egen Kristian Wentzel på flygel.

Vi sees 21. oktober!

Billetter finner du her.

Vel møtt!